Frankenstein

Medicinarklubben Thorax XLVII Spex

Medicinarklubben Thorax, klubben som hos de svenska medicinestuderanden i Helsingfors befinner sig närmare hjärtat än mjälten, uppför i år sitt i ordningen 47:e spex, spexet “Frankenstein”. De välmeriterade spexförfattarna har beskådat berättelsen om detta till synes fasansfulla monstrum ur ett nytt perspektiv.

Bland huvudpersonerna ser vi den ambitiöse Dr. Frankenstein, vars stora livsuppgift och passion ligger i försöket att skapa liv och bygga ihop en människa av likdelar. I detta har Dr. Frankenstein stor nytta av den ondsinte prästen Wanker, som kan förse doktorn med bitar till det makabra pusslet. Napoleon Bonaparte ser stora möjligheter i en hop monster och det faktum att man på så vis kunde återanvända stupade soldater. Den sluge krigaren ser till att bidra med passande delar till spexspektaklet, men har oturen att tappa några av sina egna vitala bitar. Den kvinnliga neurokirurgen de la Scalpell spelar likaså en viktig roll i handlingen, och skall hjälpa Dr. Frankenstein att sy ihop banorna.

Men är det fasansfulla monstret så skrämmande och farligt som alla förmodar? Och har ett dylikt vidunder förmågan att uppleva känslor? Kärlek?

Välkommen!

Jan Selenius, pr-chef