Spexet Yggdrasil

Det LIV:e Thoracala spexet

Hissa segel i vikingaskeppen! Färden bär av till Midgård, närmare bestämt 900-talets Norge, där kung Harald Hårfager härskar. Tillsammans med sitt teknologiska geni till son Ragnar, lever de i harmoni med Asagudarna. Tillvaron sätts i gungning, då Danmarks kung Harald Blåtand med dottern Ronja plötsligt uppenbarar sig bland norska fjordarna. Det visar sig att Blåtand ligger risigt till och behöver hjälp. En som är snabb att sträcka ut sin hjälpande hand är den tyske missionären Ansgar, som kommit för att predika till de hedniska folken i Norden.

I Asgård sprider sig snabbt rykten om att kristendomen erövrar asig mark. Kärlekens gudinna Freja, makthungrig som få, är inte beredd att låta detta ske. Tillsammans med sin gudomliga kollega Idun, Oden och en av Tors getabockar skall hon göra allt som står i hennes makt att stoppa denna nya religion som korsar Asatrons väg.

Idun har dock ett eget dilemma som kan sätta hela Asatrons framtid på spel. Hennes ansvar är Odödlighetens Äpplen som Asagudarna måste äta för att inte förgås av tidens tand. Välmenande, men ack så glömsk, har hon nu tappat bort äpplena. Vad har Ansgar för planer egentligen? Hinner Asagudarna rädda sig själva? Var är odödlighetens äpplen?