2015: Afrikas stjärna

Medicinarklubben Thorax presenterar sitt LX spex

Afrikas Stjärna


eller kackalorum om kolklimp av kolossal kaliber eller att lägga spår, så långt det går

spexet_afrikas_stjärna

Året är 1905 och Sydafrika är en brittisk koloni som styrs av den till åldern komna premiärministern Cecil Rhodes. Innan hans storhetstid är förbi vill han sätta sitt spår i historien, förverkliga sin dröm och bygga en järnväg tvärsöver den afrikanska kontinenten. Olämpligt nog går hans järnvägsspår rakt genom ursprungsbefolkningens marker - Zululand - där något, eller någon, mystiskt hindrar byggets framfart. Det är diamantgruvornas tid och skattemästare Jan Smuts äger de flesta av dem. I en av gruvorna råkar hans son, Fred-Erik, en dag snubbla över den största diamanten någonsin - Afrikas Stjärna. Smuts ser diamantens potential i maktspelet, men vem är den mystiska rövaren och vem är egentligen diamantens rättmätiga ägare?


Det thoracala medicinarspexet anno 2015 handlar om skatter, spänning och smutsigt spel. Det här spektaklet vill du inte missa, så pricka in datumen i kalendern redan nu!

Premiär 14.3 kl. 14.00

Spex II 28.3 kl.19.00

Spex III 25.4 kl.16.00

Spex IV 9.5 kl.16.00

Föreställningarna hålls på SYK (Helsingin suomalainen yhteiskoulu, Stormyrvägen 8). Dessutom drar spexet iväg till Åbo och Vasa på inlandsturné i april och till Göteborg i maj.

Vasa, Gerby skola 17.4 kl. 19.00

Åbo, Työväenopisto 18.4 kl. 17.00

Göteborg 15.5 kl. 17.00

Biljetter kan köpas vid dörren eller beställas genom att skicka e-post till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen Priset är 15 € för vuxna och 8 € för studerande.


Hjärtligt välkomna på spex!

PR-teamet 2015

Vid frågor kontakta Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen