Thorax Prepkurs

Är din stora dröm att bli läkare, tandläkare eller veterinär?

Thorax Prepkurs hjälper dig på vägen mot ditt drömyrke. Vi har långa anor i att ordna prepkurser på svenska. Med vårt kursmaterial, våra lästips och sakkunniga lärare hjälper Thorax Prepkurs dig att komma in till medicinska, odontologiska eller veterinärmedicinska studielinjen!

Våra lärare studerar själva medicin och är därför väl insatta i vad som krävs för att klara av inträdesprovet.

För kursdeltagare som inte kommer från huvudstadsregionen kan det löna sig att fråga vänner och släktingar ifall man kan bo hos dem under kursen. Prepkursen ordnar inte ackommodering.


Urvalsprovet

Följande inträdesprov till de Medicinska fakulteterna ordnas den 17 maj 2017.
Urvalsprovet baserar sig på de obligatoriska och fördjupade kurserna i biologi, fysik och kemi enligt grunderna för gymnasiets läroplan samt på material som delas ut vid urvalsprovet. Det lönar sig att skaffa böckerna i god tid och bekanta sig med dem före prepkursen. Traditionellt har det förekommit enskilda samt integrerade frågor i kemi, fysik och biologi i inträdesproven.

Gamla urvalsprov kan hittas här.Aktuellt för kursen 2017

Anmälningen till Prepkursen 2017 öppnar på denna sida den 12 december 2016 kl. 15.00!. Gilla oss på Facebook här för att hållas uppdaterad om Thorax prepkurs!

Kursen 2017 hålls 29.3 - 12.5.2017. Kursen erbjuder 96 timmar föreläsningar i fysik, kemi och biologi. I fysik och kemi tillhör dessutom 64 timmar styrda räkneövningar. Under kursen ordnas dessutom 4 st simulerade inträdesprov. Alla deltagare får ett kursmaterial med sammanfattningar för respektive ämnen och hundratals uppgifter med fullständiga facit. Alla kursdeltagare inbjuds också att se Thorax legendariska spex, och därefter på den traditionella Prepkurssitsen på klubblokalen.

Kursen har 65 deltagarplatser. Som kursplats fungerar Thorax klubblokal på Johannesbergsvägen 8 i Helsingfors. Kursen pågår vardagar vanligtvis kl. 8.15-16.45.

I år blev 12 från Thorax prepkurs 2016 och 9 från Thorax prepkurs 2015 antagna till medi i Helsingfors. Prepkursen 2016 fick det allmänna vitsordet 4,7/5 av prepkursisterna, 97% tyckte att de simulerade proven var till nytta och 100% skulle rekommendera Thorax prepkurs åt en kompis.

Priset för kursen 2017 är 860€ (inkl. moms).

Julklappserbjudande! Om du anmäler dig till kursen före den 24 december 2016 får du kursen till priset 810€.Nytt för urvalsprovet 2017

Nytt för i år är att funktionsräknare inte får användas i urvalsprovet, till skilnad från tidigare år. Endast simpla räknare utan funktioner är tillåtna. Detta beaktas i prepkursens nya material och räkneövningar. Mera info hittas här.Frågor?

Funderar du på något om kursen? Vill du fråga om hur du ska börja läsa till inträdesprovet? Kontakta gärna prepkurskoordinator 2017 Daniel Ginström via e-post på adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen