Chokladmousse, för 4 personer
Bjöds på halarsitsen
100 g mörk choklad
2½ dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vatten
Till dekoration: jordgubbar
Gör så här
- Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Vispa 1,5 dl av grädden löst och ställ kallt.
- Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen, rör till en jämn smet.
- Koka upp socker och vatten och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning till fint skum.
- Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden. Fördela moussen i glas. Låt moussen stelna i kyl minst en timme.
Fråga Ööö från värdinneriet om ni vill ha specialtips för att få den perfekt!!
Vegansk chokladmoussé, recept för 2 personer
1 burk kokosmjölk
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Till dekoration: jordgubbar
- Börja med att skopa ur det tjocka lagret av kokosmjölken ur burken, lägg det i en skål. kokosvattnet ska ej användas i detta recept.
- Vispa upp kokosmjölken med en elvisp på hög hastighet i 2-3 minuter. Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao, vispa 1 minut till.
Om du vill ha din chokladmousse lite sötare så kan du tillsätta lite florsocker eller sötströ, ca 1-2 msk. - Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 h.
Detta recept har Sebbe specialkunskaper i!

Årets värdinneri