Lucka 18: Pistagenöts- och tranbärschoklad

En god choklad ska smaka mycket. Här är ett tips på en mustig och härlig julchoklad med pistagenötter, tranbär, havssalt och kardemumma. För en hel plåt behövs:

200 g 70-procentig choklad

100 g torkade tranbär

100 g pistagenötter eller andra nötter

havssalt

kardemumma

  1. Smält chokladen över vattenbad

  2. Hacka nötterna och tranbären

  3. Blanda ner lite kardemumma i chokladen och bred ut den riktigt tunt på ett bakplåtspapper

  4. Strö över nötterna, tranbären och lite havssalt

  5. Låt chokladen stelna i kylskåp och skär den sedan i bitar

  6. Avnjut en bit (eller tre) med en kopp kaffe och det senaste numret av Meditrina

medit_18.jpg
Previous
Previous

Lucka 19: Julmemes

Next
Next

Lucka 17: Tomten