Lucka 21: Glöggakuten
Har du redan tröttnat på den traditionella glöggen och stönar inombords då någon frågar om det inte skulle smaka med lite glögg? Misströsta ej, ty jag har lösningen (egentligen är det Allt om MAT nummer 18 som har dem, men det behöver ej poängteras) på problemet! Här följer några nya twistar på glöggen.
Vittvinsglögg smaksatt med saffransextrakt
Glöggen har en smak som påminner om mandelmassa och är god både varm och kall.
Saffransextrakt: Blanda 1 dl konjak, 1 tsk honung och 0,5g saffran. Låt stå till nästa dag. Blanda med 2l vittvinsglögg.
Röd alkoholfri glögg
Blanda lingon/tranbärsglögg med 5 cm tunt skivad färsk ingefära. Passar både som varm och kall
Kryddad rödvinsglögg
Låt en påse glöggkryddor dra i 2 dl portvin eller röd vermouth. Smaka sedan av rödvinsglöggen med detta kryddiga portvin. Detta är godast varmt.
Med önskan om ett trevligt jullov och mycket glögg!
PS. Skribenten avsäger sig allt ansvar över receptens smak.