Jennys stora guide till realityseriernas förtrollande värld

Säg vad man vill om realityserier, men man kommer inte ifrån faktumet att de kan vara otroligt underhållande. Under denna vår då man inte haft så mycket annat för sig kan jag glatt erkänna: ja, jag har tittat på väldigt mycket (de flesta dåliga) realityserier. Kanske lite pinsamt, men tyvärr ett litet guilty pleasure som jag har. Därmed tänkte jag ge er en recension på några av de serier jag kollat på så att ni, kära läsare sedan kan välja endast det bästa och slippa titta på en massa dåliga avsnitt.

 

The Bachelor

En kille och trettio tjejer som alla är dökära i denna hunk trots att de aldrig träffat honom. Alla tjejer bor i samma hus och dejtar honom i tur och ordning för att han sedan ska välja en tjej att fria till. Kan det bli bättre? Skulle inte tro det. Fighterna mellan tjejerna avlöser varandra och tårarna sprutar åt alla håll och kanter. Om man saknar drama i sitt liv då man sitter självisolerad rekommenderar jag att kolla på detta, för då inser man att man iallafall inte är lika desperat som tjejerna i programmet. Jag har sett både Bachelor USA och Bachelor Sverige, men eftersom det tenderar att vara mer drama i USA så är det också bättre underhållning enligt mig. Jag ger serien 5/5 rosor.

 

The Bachelorette

Samma uppbyggnad som The Bachelor fast tvärtom, en tjej och trettio killar som vill ha hennes uppmärksamhet. Helt underhållande att kolla på, men eftersom tjejer brukar vara mer dramatiska hävdar jag att The Bachelor är lite mer fartfyllt, om än mindre testosteron än i The Bachelorette. Plus i kanten för att se trettio hunkar i The Bachelorette istället för en i The Bachelor. Serien får 4/5 rosor.

 

Paradise Hotel Sverige

Ett antal omogna vuxna låses in i ett hus där det finns kopiösa mängder alkohol och kondomer. Sedan lever och festar de där och försöker köra ut varandra under olika temaveckor för att en i slutändan ska vinna 250 000 kronor. Kul kan man tycka, och det är det också. Speciellt varmt rekommenderar jag att kolla på avsnitten under “Skolveckan” då deltagarna får visa sina bristande kunskaper i bland annat anatomi och historia. Jag lovar att du kommer att känna dig som Einstein i smarthetsgrad jämfört med deltagarna, kanske en liten tröst om man tycker självstudierna går lite si och så. Serien får 4/5 parceremonier. 

 

Ex on the beach Sverige

En serie som har flera likheter med PH i den bemärkelsen att ett gäng ungdomar låses in i en lyxvilla. Lyckan blir dock kort, för snart kommer deltagarnas gamla ex och flörtar att kastas in i huset en efter en. Resultatet blir en enda alkoholdriven soppa där drama, bråk och svartsjuka är självklara ingredienser. I slutändan brukar man säga att kärleken triumferar men tyvärr är det inte sanningen i detta program. 

Programmet får 3,5/5 silikonbröst (som vägrar ge vika för gravitationskraften).

 

Love is blind

Vårens stora snackis på Netflix. Ett antal par får träffas och ska lära känna varandra, dock så att de aldrig få ses utan de kan bara höra den andres röst. I slutändan leder detta till frieri, så när paren träffar varandra IRL för första gången är de förlovade. Efter detta ska paren lära känna varandra på riktigt för att sedan säga slutgiltligt “I do” eller “I don’t” vid altaret. 

Internet har svämmat över av memes från Love is blind, och det verkar som att alla har ett favoritpar. Jag tänker inte spoila mer, utan rekommenderar att ni själva tar er en titt för att se vad all hype handlar om. Underhållningsfaktorn är enligt mig inte lika hög som i exempelvis Paradise Hotel, men passar för dig som inte gillar lika hysteriska serier som PH. Rekommenderas även för dig som gillar t.ex. “Gift vid första ögonkastet” som har ett lite liknande koncept. Serien får 3/5 förlovningsringar.

 

Svenska hollywoodfruar

Vem gillar inte en serie där allt handlar om pengar, fruluncher och förtal? Maria Montazamis röst i ultrarapid som får hela dig att mysa inombords och Gunillas tappra försök till att bli känd (eller ökänd) piggar upp vardagen när som helst. Tror ingen undgått den gången då Gunilla nästan blev blind, döv och stum, om inte annat rekommenderar jag att kolla just detta klipp på Youtube (eller kolla hela serien!). Man får en intressant inblick i det fartfyllda livet för en svensk bimbo i storstan, och man får lära sig allt om konstiga skönhetsbehandlingar man inte trodde fanns. Får betyget 5/5 tofsar.

 

Tiger king

Hey you all cool cats and kittens! Detta är Netflix-serien som tagit internet med storm, fullspäckad med amerikanskt vansinne från början till slut. Garanterar att ni kommer att undra “är detta på riktigt?”, kan intyga att jag ställde mig denna fråga upprepade gånger under de första avsnitten. Denna serie leder till mycket frågor, de flesta av dem har förblivit obesvarade även efter att jag har sett alla avsnitt. Har Carole Baskin dödat sin man? Är Joe Exotics äkta män egentligen heterosexuella? Vad matar Carole åt sina tigrar? Kommer vi att få se Tiger King the Reunion? Är detta fake eller på riktigt? Var kan man lyssna på Joes album? Denna skandalomsusade serie får helt klart betyget 3/4 lemmar kvar på kroppen och 1/1 mätt tiger.

tiger-king-meme.png

Hoppas ni alla hittar en riktigt mysig serie att kolla på under tråkiga kvällar hemma! Vem vet, kanske det kommer att komma en del 2 för det finns en hel del serier kvar att recensera ännu…

Previous
Previous

Barisarnas alkoholfria skumpa-tasting

Next
Next

Väck din inre trädgårdsmästare