Barisarnas värmande vinterdrinkar Dec 17 Written By Chefredaktör Toddy (eng. hot toddy) En varm drink perfekt för juletider! Passar de som är ens minimalt gillar smaken av whiskey.Ingredienser:1 shot whisk(e)y3 shots nästan kokande vatten1 tesked socker (honung passar också fint)1 tesked citronsaftGarnera med en kanelstång, eller något annat passande, t.ex. ett citronskal. Man kan också experimentera med att använda te istället för vatten, eller med att integrera mera kryddor, t.ex. nejlika. Äggtoddy (eng. eggnog) En delikat drink som är som en efterrätt i sig.Instruktioner: Vispa 2 äggvitor och en halv matsked socker tills det formas hårda toppar. Lägg till sidan.Vispa sedan de två äggulorna och 25 gram socker (2 matskedar) tillsammans med 2,5 dl mjölk (helst röd mjölk), lite över en deciliter grädde och tillräckligt med mörk rom och whiskey (vi hällde ungefär 60 ml av båda). Lägg också till en liten nypa salt och malen muskotnöt. Vispa detta försiktigt en stund. Vik sedan den vispade äggvitan försiktigt in i resten av blandningen. Garnera till sist med lite mera muskotnöt och varför inte en kanelstång. Skriven av barisarna 2020: Gilbert Simons, Viola Westerholm och Sofia Saxén | Bilder: Gilbert Simons Chefredaktör
Barisarnas värmande vinterdrinkar Dec 17 Written By Chefredaktör Toddy (eng. hot toddy) En varm drink perfekt för juletider! Passar de som är ens minimalt gillar smaken av whiskey.Ingredienser:1 shot whisk(e)y3 shots nästan kokande vatten1 tesked socker (honung passar också fint)1 tesked citronsaftGarnera med en kanelstång, eller något annat passande, t.ex. ett citronskal. Man kan också experimentera med att använda te istället för vatten, eller med att integrera mera kryddor, t.ex. nejlika. Äggtoddy (eng. eggnog) En delikat drink som är som en efterrätt i sig.Instruktioner: Vispa 2 äggvitor och en halv matsked socker tills det formas hårda toppar. Lägg till sidan.Vispa sedan de två äggulorna och 25 gram socker (2 matskedar) tillsammans med 2,5 dl mjölk (helst röd mjölk), lite över en deciliter grädde och tillräckligt med mörk rom och whiskey (vi hällde ungefär 60 ml av båda). Lägg också till en liten nypa salt och malen muskotnöt. Vispa detta försiktigt en stund. Vik sedan den vispade äggvitan försiktigt in i resten av blandningen. Garnera till sist med lite mera muskotnöt och varför inte en kanelstång. Skriven av barisarna 2020: Gilbert Simons, Viola Westerholm och Sofia Saxén | Bilder: Gilbert Simons Chefredaktör