Thorax prepkurs till Medi

Thorax Prepkurs hjälper dig på vägen mot ditt drömyrke. Vi har långa anor i att ordna prepkurser på svenska. Med vårt kursmaterial, våra lästips och sakkunniga lärare hjälper Thorax Prepkurs dig att komma in till medicinska, odontologiska eller veterinärmedicinska studielinjen! 

Thorax Prepkurs kommer att ordnas den 5.4-14.5.2021. Åtminstone 49% av platserna kommer att fyllas på basis av inträdesprovet, som fortfarande baserar sig på gymnasiekurserna i kemi, fysik och biologi. Mera information kommer att komma senast den 30.11.2020. Inträdesprovet ordnas den 25.5.2021 kl 9-14.

Funderar du på något angående prepkursen eller annat så ta kontakt: !

Anmälan till kursen 2021 öppnas den 3.12. kl: 17:00. Följ oss på Facebook @thoraxprepkurs för att få snabbt reda på mera detaljer om våra kurser 

Thorax Prepkurs Spex Medicin

Fördelar

Priset
Priset

Kursen kostar 830€. Hos oss får du maximalt värde för pengarna! 

Simulerade prov
Simulerade prov

4 stycken simulerade inträdesprov. De simulerade proven fick år 2020 vitsordet 4.8/5.

Räkneövningar
Räkneövningar

Centralt i fysiken och kemin är att räkna och lösa uppgifter. I mindre grupper får du personlig handledning av våra lärare.

Föreläsningar
Föreläsningar

Våra erfarna lärare leder dig genom gymnasiekurserna.

Utmärkt respons
Utmärkt respons

97% rekommenderar de simulerade proven.
100% skulle rekommendera kursen åt en kompis

På svenska
På svenska

Den enda prepkursen till Medi på svenska!

Kursens lärare

Efter att ha gått prepkursen i fjol kommer Ines i år att fungera som prepkurskoordinator.

Sofia är en första årets medistuderande och hennes specialområde är termodynamik och vågrörelse. Själv har hon gått Thorax prepkurs 2017.

Sebastian är tredje årets studerande på medi och har specialkunskaper inom fysik. 

Emil, kursens gästande stjärna studerar teknisk fysik och matematik för andra året på Aalto. Han vet allt om sitt ämne.

Freja gick prepkursen 2018, imponerade inom kemin och fungerade som kemilärare för kurserna 1-2 & 5 på prepkursen 2019 och 2020. Hon är tredje årets studerande på odontologiska linjen. På ABI-kursen fungerar hon som kemilärare i kurserna 1,2 och 5.

Oscar har fungerat som kemilärare på prepkursen 2019 och han fick utmärkt feedback. Han studerar andra året på Medi och före det studerade han kemi och biologi på universitetsnivå.

Jenny har fungerat som lärare på prepkursen 2019 och 2020, samt två abikuser. Hon är mycket kunnig och har fått väldigt bra respons. Jenny börjar på sitt tredje år och före Medi har Jenny studerat biologi vid Helsingfors universitet.

Elins specialområde är människans biologi. Hon studerar tredje året vid Medi och behärskar människans fysiologi väl.

Kursisters omdömen

“Materialet hjälpte massor! Det var väldigt bra att ha mera uppgifter och det fanns facit till alla uppgifter till skillnad från skolböckerna. Materialet gav ett överblick på det relevanta!”

Sabina Selenius – Första årets medicine studerande

“Nicholas Sundell är första årets studerande på odontologiska institutionen vid Helsingfors universitet. Han kom in på första försöket, och är helt övertygad om att det aldrig hade lyckats utan prepkursen.” HBL 21.7.17 Nina Weckström
läs mer

HBL – Inte en chans utan prepkursen

Jag fick en god räknerutin tack vare Thorax prepkurs som hade bra och peppande lärare. De simulerade proven förberedde mig mentalt inför inträdesprovet. Jag rekommenderar varmt kursen, den hjälpte mig att komma in på första försöket!

Cecilia Lilja – Första årets medicinestuderande

Detaljerad information

Kursen 2021 hålls 5.4. – 14.5.2021. Kursen består av 92 timmar föreläsningar i fysik, kemi och biologi. I fysik och kemi hålls dessutom 64 timmar styrda räkneövningar.

Under kursen ordnas 4 st simulerade inträdesprov. Alla deltagare får ett kursmaterial med sammanfattningar för respektive ämnen och hundratals uppgifter med fullständiga facit. Alla kursdeltagare inbjuds också att se Thorax legendariska spex, och därefter på den traditionella Prepkurssitsen på klubblokalen.

I vår verksamhet följer vi myndigheternas direktiv och känner vårt ansvar som blivande sjuk- och hälsovårdspersonal. Prepkurs 2021 kommer att anordnas på plats enligt möjlighet. Kursen pågår vardagar vanligtvis kl. 8.15-16.45.

År 2017 hade över hälften av de som började på Medis svenska studielinje gått Thorax prepkurs. Den relativa sannolikheten för att komma in var hela 70% högre för dem som gick prepkursen jämfört de som inte gick den.

Anmäl dig