Thorax prepkurs till Medi

Thorax Prepkurs hjälper dig på vägen mot ditt drömyrke. Vi har långa anor i att ordna prepkurser på svenska. Med vårt kursmaterial, våra lästips och sakkunniga lärare hjälper Thorax Prepkurs dig att komma in till medicinska, odontologiska eller veterinärmedicinska studielinjen! 

Thorax Prepkurs kommer att ordnas den 5.4-14.5.2021. Åtminstone 49% av platserna kommer att fyllas på basis av inträdesprovet, som fortfarande baserar sig på gymnasiekurserna i kemi, fysik och biologi. Dessutom publiceras förhandsmaterial, som skall läsas inför provet den 23.4.2021. Materialet får man inte använda under provet. 

Nytt år 2021 är också att man samtidigt kan söka till både medicin och veterinärmedicin eller odontologi och veterinärmedicin linjerna. Mera info hittas på sidan https://www.laaketieteelliset.fi/hakeminen/valintakoemateriaali  Inträdesprovet ordnas den 25.5.2021 kl 9-14.

I vår verksamhet följer vi myndigheternas direktiv och känner vårt ansvar som blivande sjuk- och hälsovårdspersonal. Prepkursen 2021 kommer att anordnas på distans. Alla föreläsningar och räkneövningar att streamas i realtid enligt den ursprungliga tidtabellen. Alla simulationsprov kan också skrivas på distans och materialet levereras hem, liksom det har varit ett alternativ redan tidigare. Simuproven kommer att innehålla frågor om extra materialet efter att den släpps ut. 

Funderar du på något angående prepkursen eller annat så ta kontakt: !

Anmälan till kursen 2021 har öppnats! Kursen uppfylls i anmälningsordning. Följ oss på Facebook @thoraxprepkurs för att få snabbt reda på mera detaljer om våra kurser 

Thorax Prepkurs Spex Medicin

Fördelar

Priset
Priset

Kursen kostar 830€. Hos oss får du maximalt värde för pengarna! 

Simulerade prov
Simulerade prov

4 stycken simulerade inträdesprov. Uppgifter som behanldar extra materialet kommer att läggas till då materialet släpps ut. De simulerade proven fick år 2020 vitsordet 4.8/5.

Räkneövningar
Räkneövningar

Centralt i fysiken och kemin är att räkna och lösa uppgifter. I mindre grupper får du personlig handledning av våra lärare.

Föreläsningar
Föreläsningar

Våra erfarna lärare leder dig genom gymnasiekurserna.

Utmärkt respons
Utmärkt respons

97% rekommenderar de simulerade proven.
100% skulle rekommendera kursen åt en kompis

På svenska
På svenska

Den enda prepkursen till Medi på svenska!

Kursens lärare

Ines är andra årets medistuderande, som har fungerat som koordinator sedan 2019. Hon ser till att allt fungerar smidigt före och under kursen. Det är henne man får kontakta angående allt man har på hjärtat. 

Sofia är andra årets medistuderande. Hon fungerade som fysiklärare på prepkursen 2020 med strålande feedback. Hennes specialområde är termodynamik och vågrörelse.  

Oscar har fungerat som kemilärare på prepkursen 2019 och 2020. Han fick utmärkt feedback. Han studerar för tredje året på Medi och före det studerade han kemi och biologi på universitetsnivå.

Jenny har fungerat som lärare på prepkursen 2019 och 2020, samt tre abikuser. Hon är mycket kunnig och har fått väldigt bra respons. Jenny är på sitt tredje år och före Medi har Jenny studerat biologi vid Helsingfors universitet.

Julia är första årets medicin studerande och har dessutom studerat ett år på Aalto-universitet. Hon har special kunskaper inom fysik.

Isabella är första årets medicin studerande, som samlat strålande meriter inom kemin. Hon fungerar som kemilärare på både Abi- och Prepkursen.

Sara är första årets medistuderande. Hennes specialområden är mekaniken och matematiken, som hon kommer att lära ut på Prepkursen.

Emilia är första årets medistuderande. Hennes specialområde är människans biologi.

Kursisters omdömen

“Materialet hjälpte massor! Det var väldigt bra att ha mera uppgifter och det fanns facit till alla uppgifter till skillnad från skolböckerna. Materialet gav ett överblick på det relevanta!”

Sabina Selenius – Första årets medicine studerande

“Nicholas Sundell är första årets studerande på odontologiska institutionen vid Helsingfors universitet. Han kom in på första försöket, och är helt övertygad om att det aldrig hade lyckats utan prepkursen.” HBL 21.7.17 Nina Weckström
läs mer

HBL – Inte en chans utan prepkursen

Jag fick en god räknerutin tack vare Thorax prepkurs som hade bra och peppande lärare. De simulerade proven förberedde mig mentalt inför inträdesprovet. Jag rekommenderar varmt kursen, den hjälpte mig att komma in på första försöket!

Cecilia Lilja – Första årets medicinestuderande

Detaljerad information

Kursen 2021 hålls 5.4. – 14.5.2021. Kursen består av 92 timmar föreläsningar i fysik, kemi och biologi. I fysik och kemi hålls dessutom 64 timmar styrda räkneövningar.

Under kursen ordnas 4 st simulerade inträdesprov. Alla deltagare får ett kursmaterial med sammanfattningar för respektive ämnen och hundratals uppgifter med fullständiga facit. Alla kursdeltagare inbjuds också att se Thorax legendariska spex, och därefter på den traditionella Prepkurssitsen på klubblokalen.

I vår verksamhet följer vi myndigheternas direktiv och känner vårt ansvar som blivande sjuk- och hälsovårdspersonal. Prepkurs 2021 kommer att anordnas på distans. Kursen pågår vardagar vanligtvis kl. 8.15-16.45.

År 2017 hade över hälften av de som började på Medis svenska studielinje gått Thorax prepkurs. Den relativa sannolikheten för att komma in var hela 70% högre för dem som gick prepkursen jämfört de som inte gick den.

Anmäl dig