Thorax prepkurs till Medi

Thorax Prepkurs hjälper dig på vägen mot ditt drömyrke. Vi har långa anor i att ordna prepkurser på svenska. Med vårt kursmaterial, våra lästips och sakkunniga lärare hjälper Thorax Prepkurs dig att komma in till medicinska, odontologiska eller veterinärmedicinska studielinjen!

Funderar du på något angående prepkursen eller annat så ta kontakt: !

Anmälningen till prepkursen 2019 har öppnat och och de finns bara några platser kvar! Du kan anmäla dig här. Försäljningen av prepkurskompendierna och de simulerade proven har också öppnat i vår nätbutik!

Thorax Prepkurs Spex Medicin

Fördelar

Priset
Priset

Kursen 2019 kostar 830 euro. Hos oss får du maximalt värde för pengarna!

Simulerade prov
Simulerade prov

4 stycken simulerade inträdesprov. De simulerade proven fick år 2017 vitsordet 4.8/5.

Räkneövningar
Räkneövningar

Centralt i fysiken och kemin är att räkna och lösa uppgifter. I mindre grupper får du personlig handledning av våra lärare.

Föreläsningar
Föreläsningar

Våra erfarna lärare leder dig genom gymnasiekurserna.

Utmärkt respons
Utmärkt respons

97% rekommenderar de simulerade proven.
100% skulle rekommendera kursen åt en kompis respons

På svenska
På svenska

Den enda prepkursen till Medi på svenska!

Kursens lärare

Efter att ha gått prepkursen har Patrik varit kemilärare på Thorax Prepkurs och abikurs. I år fungerar han som prepkurskoordinator.

Markus har tidigare undervisat på både Thorax Prepkurs och abikurs och behärskar fysiken väl. Han är andra årets studerande vid Medi och första årets studerande vid Aalto.

Sanna har tidigare fungerat som fysiklärare på Thorax prepkurs och hon fortsätter att undervisa termodynamik och vågrörelselära. Hon är andra årets studerande vid Medi.

Emil, kursens gästande stjärna studerar teknisk fysik och matematik för andra året på Aalto. Han vet allt om sitt ämne.

Freja gick prepkursen 2018, imponerade inom kemin och fungerade som kemilärare för kurserna 1-2 & 5. Hon är andra årets studerande på odontologiska linjen. På ABI-kursen fungerar hon som kemilärare i kurserna 2-5.

Oscar har fungerat som kemilärare på prepkursen 2019 och han fick utmärkt feedback. Han studerar andra året på Medi och före det studerade han kemi och biologi på universitetsnivå.

Jenny har fungerat som lärare på prepkursen 2019 och hon fick väldigt bra respons. Före Medi har Jenny studerat biologi vid Helsingfors universitet. Hon är andra årets studerande vid Medi.

Elins specialområde är människans biologi. Hon studerar andra året vid Medi och behärskar människans fysiologi väl.

Kursisters omdömen

“Materialet hjälpte massor! Det var väldigt bra att ha mera uppgifter och det fanns facit till alla uppgifter till skillnad från skolböckerna. Materialet gav ett överblick på det relevanta!”

Sabina Selenius – Första årets medicine studerande

“Nicholas Sundell är första årets studerande på odontologiska institutionen vid Helsingfors universitet. Han kom in på första försöket, och är helt övertygad om att det aldrig hade lyckats utan prepkursen.” HBL 21.7.17 Nina Weckström läs mer

HBL – Inte en chans utan prepkursen

Jag fick en god räknerutin tack vare Thorax prepkurs som hade bra och peppande lärare. De simulerade proven förberedde mig mentalt inför inträdesprovet. Jag rekommenderar varmt kursen, den hjälpte mig att komma in på första försöket!

Cecilia Lilja – Första årets medicinestuderande

Detaljerad information

Kursen 2019 hålls 1.4 – 10.5.2019. Kursen består av 92 timmar föreläsningar i fysik, kemi och biologi. I fysik och kemi hålls dessutom 64 timmar styrda räkneövningar.

Under kursen ordnas 4 st simulerade inträdesprov. Alla deltagare får ett kursmaterial med sammanfattningar för respektive ämnen och hundratals uppgifter med fullständiga facit. Alla kursdeltagare inbjuds också att se Thorax legendariska spex, och därefter på den traditionella Prepkurssitsen på klubblokalen.

Kursen har 65 deltagarplatser. Som kursplats fungerar Thorax klubblokal på Johannesbergsvägen 8 i Helsingfors. Kursen pågår vardagar vanligtvis kl. 8.15-16.45.

År 2017 hade över hälften av de som började på Medis svenska studielinje gått Thorax prepkurs. Den relativa sannolikheten för att komma in var hela 70% högre för dem som gick prepkursen jämfört de som inte gick den.

Anmäl dig