Thorax prepkurs till Medi

Thorax Prepkurs hjälper dig på vägen mot ditt drömyrke. Vi har långa anor i att ordna prepkurser på svenska. Med vårt kursmaterial, våra lästips och sakkunniga lärare hjälper Thorax Prepkurs dig att komma in till medicinska, odontologiska eller veterinärmedicinska studielinjen!

 

Funderar du på något angående prepkursen eller annat så ta kontakt: !

Anmälningen till Prepkursen 2018 öppnar den 11.12 kl. 16:00 här.

Thorax Prepkurs Spex Medicin

Fördelar

Priset

Kursen 2017 kostade 860 euro. Hos oss får du maximalt värde för pengarna!

Simulerade prov

4 stycken simulerade inträdesprov.

Räkneövningar

Centralt i fysiken och kemin är att räkna och lösa uppgifter. I mindre grupper får du personlig handledning av våra lärare.

Föreläsningar

Våra erfarna lärare leder dig genom gymnasiekurserna.

Utmärkt respons

97% rekommenderar de simulerade proven.
100% skulle rekommendera kursen åt en kompis respons

På svenska

Den enda prepkursen till Medi på svenska!

Kursens lärare

Prepkurskoordinator – Daniel Ginström

Daniel har själv undervisat 2 år på prepkursen och svarar gärna på alla dina frågor:

Biologilärare – John Sandström

John har undervisat 4 år på prepkursen. Johns specialområde är människans biologi och han undervisar även studerande på Medicinska fakulteten.

Biologilärare – Josephine Järvelä

Josephine undervisar miljöekologi och cellbiologi på prepkursen. Före medi har Josephine studerat biologi på Helsingfors universitet

Kemilärare – Erik Cederlöf

Erik har undervisat kemi på både Thorax prepkurs och abikurs. Erik studerar själv medicin för andra året och har urvalsprovet ännu i färskt minne.

Kemilärare – Oskar Karhu

Oskar har före medi studerat kemi i 2 år och undervisar nu kemi på prepkursen. Oskar är första årets medicinstuderande.

Fysiklärare – Gabriel von Troil

Gabriel undervisar fysik för tredje året på prepkursen.

Fysiklärare – Cosmo Jenityn

Cosmo, prepkursens gästande stjärna, studerar teknisk fysik för tredje året på Aalto. Han vet allting om sitt ämne.

Fysiklärare – Lukas Wilenius

Lukas gör de “svåra kurserna” FY 6-8 lätta med sina tydliga metoder. Lukas är andra årets medicinestuderande.

Kursisters omdömen

“Nicholas Sundell är första årets studerande på odontologiska institutionen vid Helsingfors universitet. Han kom in på första försöket, och är helt övertygad om att det aldrig hade lyckats utan prepkursen.” HBL 21.7.17 Nina Weckström läs mer

Jag fick en god räknerutin tack vare Thorax prepkurs som hade bra och peppande lärare. De simulerade proven förberedde mig mentalt inför inträdesprovet. Jag rekommenderar varmt kursen, den hjälpte mig att komma in på första försöket!

Cecilia Lilja – Första årets medicinestuderande

Jag gick prepkursen år 2015. Prepkursen gav mig struktur i läsandet och samtidigt kamratstöd av de andra som satt i samma situation som jag. Lärarna var kunniga och insatta i sina ämnen. Simuproven var bra, de gav mig en realistisk bild över hurdan prövning provtillfället kan vara. Jag kan varmt rekommendera prepkursen åt alla svenskspråkiga sökanden!

Moona Hämäläinen – Andra årets medicinestuderande

Detaljerad information

Kursen 2017 hölls 29.3 – 12.5.2017. Kursen bestod av 96 timmar föreläsningar i fysik, kemi och biologi. I fysik och kemi hölls dessutom 64 timmar styrda räkneövningar.

Under kursen ordnas 4 st simulerade inträdesprov. Alla deltagare får ett kursmaterial med sammanfattningar för respektive ämnen och hundratals uppgifter med fullständiga facit. Alla kursdeltagare inbjuds också att se Thorax legendariska spex, och därefter på den traditionella Prepkurssitsen på klubblokalen.

Kursen har 65 deltagarplatser. Som kursplats fungerar Thorax klubblokal på Johannesbergsvägen 8 i Helsingfors. Kursen pågår vardagar vanligtvis kl. 8.15-16.45.

År 2016 blev 12 från Thorax prepkurs 2016 och 9 från Thorax prepkurs 2015 antagna till medi i Helsingfors. Prepkursen 2016 fick det allmänna vitsordet 4,7/5 av prepkursisterna, 97% tyckte att de simulerade proven var till nytta och 100% skulle rekommendera Thorax prepkurs åt en kompis.

Anmäl dig