Thorax prepkurs till Medi

Prepkurskoordinator Lukas informerar: om du fått plats på prepkursen och inte fått något infomejl ännu, skicka ett mejl till så sköter vi saken!

Thorax Prepkurs hjälper dig på vägen mot ditt drömyrke. Vi har långa anor i att ordna prepkurser på svenska. Med vårt kursmaterial, våra lästips och sakkunniga lärare hjälper Thorax Prepkurs dig att komma in till medicinska, odontologiska eller veterinärmedicinska studielinjen!

Funderar du på något angående prepkursen eller annat så ta kontakt: !

Anmälningen till prepkursen 2019 kommer att äga rum i december, kontakta för eventuella frågor.

Thorax Prepkurs Spex Medicin

Fördelar

Priset
Priset

Kursen 2018 kostar 860 euro. Dock får du den för ett julklappspris på 810 euro ifall du anmäler dig före julafton! Hos oss får du maximalt värde för pengarna!

Simulerade prov
Simulerade prov

4 stycken simulerade inträdesprov. De simulerade proven fick år 2017 vitsordet 4.8/5.

Räkneövningar
Räkneövningar

Centralt i fysiken och kemin är att räkna och lösa uppgifter. I mindre grupper får du personlig handledning av våra lärare.

Föreläsningar
Föreläsningar

Våra erfarna lärare leder dig genom gymnasiekurserna.

Utmärkt respons
Utmärkt respons

97% rekommenderar de simulerade proven.
100% skulle rekommendera kursen åt en kompis respons

På svenska
På svenska

Den enda prepkursen till Medi på svenska!

Kursens lärare

John har undervisat 4 år på prepkursen. Johns specialområde är människans biologi och han undervisar även studerande på Medicinska fakulteten.

Josephine undervisar miljöekologi och cellbiologi på prepkursen. Före medi har Josephine studerat biologi på Helsingfors universitet. Hon är andra årets studerand på medi.

Erik har undervisat kemi på både Thorax prepkurs och abikurs. Erik studerar själv medicin för tredje året och behärskar kemin väl.

Cosmo, prepkursens gästande stjärna, studerar teknisk fysik för fjärde året på Aalto. Han vet allting om sitt ämne.

Efter att själv ha gått prepkursen har Lukas varit fysiklärare på prepkursen i två år. I år fungerar han som prepkurskoordinator.

Patrik gick prepkursen 2017 och gör kemikurserna 1-2 & 5 tydliga. Han är första årets studerande på Medi.

Markus gick prepkursen år 2017, imponerade inom fysiken och tar för i år FY6-8. Markus är första årets studerande på Medi.

Sanna är första årets studerande på Medi. Hon ansvarar för och tydliggör FY2-3 på våren 2018:s prepkurs.

Kursisters omdömen

“Nicholas Sundell är första årets studerande på odontologiska institutionen vid Helsingfors universitet. Han kom in på första försöket, och är helt övertygad om att det aldrig hade lyckats utan prepkursen.” HBL 21.7.17 Nina Weckström läs mer

HBL – Inte en chans utan prepkursen

Jag fick en god räknerutin tack vare Thorax prepkurs som hade bra och peppande lärare. De simulerade proven förberedde mig mentalt inför inträdesprovet. Jag rekommenderar varmt kursen, den hjälpte mig att komma in på första försöket!

Cecilia Lilja – Första årets medicinestuderande

Jag gick prepkursen år 2015. Prepkursen gav mig struktur i läsandet och samtidigt kamratstöd av de andra som satt i samma situation som jag. Lärarna var kunniga och insatta i sina ämnen. Simuproven var bra, de gav mig en realistisk bild över hurdan prövning provtillfället kan vara. Jag kan varmt rekommendera prepkursen åt alla svenskspråkiga sökanden!

Moona Hämäläinen – Andra årets medicinestuderande

Detaljerad information

Kursen 2017 hölls 29.3 – 12.5.2017. Kursen bestod av 96 timmar föreläsningar i fysik, kemi och biologi. I fysik och kemi hölls dessutom 64 timmar styrda räkneövningar.

Under kursen ordnas 4 st simulerade inträdesprov. Alla deltagare får ett kursmaterial med sammanfattningar för respektive ämnen och hundratals uppgifter med fullständiga facit. Alla kursdeltagare inbjuds också att se Thorax legendariska spex, och därefter på den traditionella Prepkurssitsen på klubblokalen.

Kursen har 65 deltagarplatser. Som kursplats fungerar Thorax klubblokal på Johannesbergsvägen 8 i Helsingfors. Kursen pågår vardagar vanligtvis kl. 8.15-16.45.

År 2017 hade över hälften av de som började på Medis svenska studielinje gått Thorax prepkurs. Den relativa sannolikheten för att komma in var hela 70% högre för dem som gick prepkursen jämfört de som inte gick den.

Anmäl dig