Värdinneriets månadens recept – Chokladmousse
Chokladmousse, för 4 personer
Bjöds på halarsitsen
100 g mörk choklad
2½ dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vatten
Till dekoration: jordgubbar
Gör så här
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Vispa 1,5 dl av grädden löst och ställ kallt.
Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen, rör till en jämn smet.
Koka upp socker och vatten och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning till fint skum.
Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden. Fördela moussen i glas. Låt moussen stelna i kyl minst en timme.
Fråga Ööö från värdinneriet om ni vill ha specialtips för att få den perfekt!!
Vegansk chokladmoussé, recept för 2 personer
1 burk kokosmjölk
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Till dekoration: jordgubbar
Börja med att skopa ur det tjocka lagret av kokosmjölken ur burken, lägg det i en skål. kokosvattnet ska ej användas i detta recept.
Vispa upp kokosmjölken med en elvisp på hög hastighet i 2-3 minuter. Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao, vispa 1 minut till.
Om du vill ha din chokladmousse lite sötare så kan du tillsätta lite florsocker eller sötströ, ca 1-2 msk.Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 1 h.
Detta recept har Sebbe specialkunskaper i!