Värdinnerier genom tiderna
– Eller bästa festen är i köket
Vi värdinnor fick höra att det bland ettorna verkar finnas ett svagt intresse för värdinneriet och blev alldeles förbluffade! Värdinneriet är ju något av det bästa man kan göra på klubben! Därför beslöt vi oss att skriva ett blogginlägg om varför just du borde söka till värdinneriet. Obs! Denna text lämpar sig såklart även för övriga thoracaler än ettorna som vill läsa om alla möjliga bus värdinnerier genom tiderna har gjort.
Värdinneriet 2018
Nu ska vi presentera den festligaste posten på klubben, nämligen Värdinneriet. Det är ju så att utan ett värdinneri (och barmästeri samt sångledare) skulle det inte finnas några fester på Thorax.
Måste man kunna laga mat för att bli värdinna då? Absolut inte, men det hjälper… Man lär sig snabbt och så länge man har ett bra gäng, samarbete, och bra attityd (läs: festfiilis) kommer det gå galant. Så var det iallafall för vårt värdinneri.
Till våra bästa minnen från vårt värdinneår hör värdinnesangrian/mojiton/bålen/you-name-it, dryckerna som blandades innan sitserna för att pigga upp stämningen. De ljuva tonerna då barisarna ropade ”värdinnorna hit” och bjöd på värdinneshots. Julfestpreppandet i vintermörkret. Sillisarna, samhörigheten och tacken man fick efter en avklarad sits. Känslan av att tillsammans få göra något för klubben och sina medmänniskor. De oförglömliga efterfesterna i kärlskåpet och mycket mycket mer. Dessutom är vi bästaste vänner även utanför Annexets kök, exempelvis åkte vi på en ”Värdinneresa” efter att vårt år var slut (se bilden)
Summa summarum: om du tycker om festa och vill lära känna vår fantastiska klubb ännu lite bättre är värdinneriet en plats för dig! Och dessutom: värdinnorna festar alldeles gratis!
En gång värdinna, alltid värdinna!
Värdinneriet 2017
eller Va händer?
Skratt, kamrater och samhörighet invirat i ett moln av lökos är kanske det bästa sättet för oss att beskriva vårt år i köket. Av erfarenheterna på klubben var värdinneåret definitivt ett av de mest givande, och minnena (eller vilka minnen?) kommer att underhålla oss ännu länge efter att pensionens grepp slitit oss ifrån jouren.
Ifall även DU vill ha någonting att tänka på när du som ett skruttigt russin sitter i gungstolen, kan värdinneriet vara just någonting för dig!
Värdinneriet 2016
Det var en kall vinterkväll då vi stod darrande framför hela klubben. Från höger var det Silja, Charlotta, Sara, Alexandra, Henri och Pi. Söta och oskyldiga var vi allihopa, helt omedvetna om vilket awesome val vi skulle göra! Vårt värdinneri var kanske det bästa någonsin.
Ett av våra favoritminnen är när vi lånade en skylt från Esbo. Först satte vi på oss inkognito-kläder och sedan packade vi in oss i AK:s lilla bil och körde till norra Esbo. De flesta av oss steg ur bil, Pi som modigt nog kom med på äventyret stannade och vaktade bilen. Vi valde ett passligt ögonblick och verktyg (Henri Mäläskä) och skruvade kvickt ner skylten på 45 min. Emellan blev vi avbrutna av sopkillen men då ställde vi oss naturligt och småpratade så att han gick förbi. I slutet råkade dock sopkillens skarpa ögon se att skylten inte längre fanns kvar och han kom då springande efter oss medan vi gasade iväg med gruset strittande.
Man behöver dock inte bryta mot lagen för att vara i värdinneriet, vi har fast hur många hujsiga alldeles lagliga minnen också! Om man är alls intresserad av matlagning får man experimentera och uttrycka sin kreativitet i köket, men om inte har man en chans att lära sig massor nytt tillsammans. Eller bara ha det kul och slicka slickepotten! Vi rekommenderar värdinneriet åt er alla! Bästa festen är i köket, värdinneshots 4life! Sara skulle aldrig ha träffat Charlotta utan värdinneriet. Kom med i värdinneriet och träffa också du din Charlotta!
Värdinneriet 2015
Redan på de första sitserna kunde de som redan varit på andra föreningars sitser konstatera ett faktum; maten på Thorax sitser är på en helt annan nivå än på andra ställen. Där andra åt ugnskorv som sitsmat åt vi lax med limesmör och efterrätternas utseende kunde vara tagna från en food porn sida på pinterest. Det måste ju vara fråga om ett värdinneri där det i bakgrunden måste finnas såväl restaurangkockerfarenhet och konditorutbildning! Men skenet bedrar och när man tittade in i köket såg man våra ett år mer erfarna kompisar från tvåan, där ingen hade direkt utbildning i matlagning, men däremot inspiration och iver att varje gång slå föregående sits meny.
Man skulle ju kunna tro att med en sådan mål att de skulle vara stressade och fokuserade på enbart detta då man besökte dem för att hämta vatten, men så var inte fallet. De verkade ha en konstant fest och bra fiilis. Det måste ju vara det absolut roligaste man kunde göra på Thorax så vi var glada 9 personer som på valmötet 2014 ställde upp oss för att bli ett värdinneri.
Om man inte räknar med att vi nu stolt kan säga att vi kan laga mat för över 120 personer, vare sig det är sillismat med våfflor som extra eller en årsfest med lammkotletter, finns det mycket annat som gör värdinneriet till den bästa funktionärsposten på klubben. Du kommer lätt med i klubbens verksamhet då du är på sitserna, men lär dig dessutom om vad som händer då du fixar snacks för månadsmötena. Du lär känna ALLA för vem vill inte vara kompis med den som lagar den bästa och godaste maten någonsin. Du får kanske, om du har tur och har ett lika bra barisgäng som vi, vara bland de första att smaka på de nyaste drinkarna barisarna kreerat (Suomi-shot är inte att rekommendera) Framför allt hittar du en grupp med människor som du kan räkna med till 110 procent som du gör galna saker med du aldrig trodde eller kunde tänka dig att göra. Helt enkelt får du minnen för livet.