Värdinnerier genom tiderna

v3-768x384.jpeg

– Eller bästa festen är i köket

Vi värdinnor fick höra att det bland ettorna verkar finnas ett svagt intresse för värdinneriet och blev alldeles förbluffade! Värdinneriet är ju något av det bästa man kan göra på klubben! Därför beslöt vi oss att skriva ett blogginlägg om varför just du borde söka till värdinneriet. Obs! Denna text lämpar sig såklart även för övriga thoracaler än ettorna som vill läsa om alla möjliga bus värdinnerier genom tiderna har gjort. 

v7-600x600.jpeg

Värdinneriet 2019

Ingen av oss visste egentligen vad vi gav oss in på när vi på valmötet för ca ett år sedan stod framför nästan 160 stycken ögon och hävdade för klubben att vi borde bli valda. Det visade sig vara bästa valet vi gjort under första året, nämligen ställt upp som värdinnor på klubben.

Bästa värdinneminnet vi har härtills är från när vi inventerade på våren. Efter inventeringen ställde vi upp ett bord i köket och övade på flip-cup. Det här har givetvis en logisk förklaring – vi hade nämligen fått en challenge av förra årets värdinnor att tävla i flip-cup mot dem. Och övningen lönade sig, vi vann spelet! Kvällen (läs: natten) avrundade vi med att steka plättar på ägg och kaffemjölk vi hittade i kylskåpet.

Bästa med värdinneåret har ändå varit gemenskapen som har bildats mellan oss alla. Vi har lärt oss helt sjukt mycket man aldrig kunde tänka sig. Om man är ens lite intresserad av att ställa upp som värdinna lönar det sig absolut, vi kan lova att ni inte kommer att ångra er. Man behöver inte vara rädd för att man skulle måsta vara expert på matlagning, för det måste man absolut inte, google har räddat oss i många olika situtioner. Och bästa festen är ju i köket, och tror inte en enda värdinna blivit utan värdinneshots, behövs det fler motiveringar till att värdinna är bästa funktionärsposten på klubben?

 

Värdinneriet 2018

Nu ska vi presentera den festligaste posten på klubben, nämligen Värdinneriet. Det är ju så att utan ett värdinneri (och barmästeri samt sångledare) skulle det inte finnas några fester på Thorax.

Måste man kunna laga mat för att bli värdinna då? Absolut inte, men det hjälper… Man lär sig snabbt och så länge man har ett bra gäng, samarbete, och bra attityd (läs: festfiilis) kommer det gå galant. Så var det iallafall för vårt värdinneri.

Till våra bästa minnen från vårt värdinneår hör värdinnesangrian/mojiton/bålen/you-name-it, dryckerna som blandades innan sitserna för att pigga upp stämningen. De ljuva tonerna då barisarna ropade ”värdinnorna hit” och bjöd på värdinneshots. Julfestpreppandet i vintermörkret. Sillisarna, samhörigheten och tacken man fick efter en avklarad sits. Känslan av att tillsammans få göra något för klubben och sina medmänniskor. De oförglömliga efterfesterna i kärlskåpet och mycket mycket mer. Dessutom är vi bästaste vänner även utanför Annexets kök, exempelvis åkte vi på en ”Värdinneresa” efter att vårt år var slut (se bilden)

v4-600x450.jpeg

Summa summarum: om du tycker om festa och vill lära känna vår fantastiska klubb ännu lite bättre är värdinneriet en plats för dig! Och dessutom: värdinnorna festar alldeles gratis!

En gång värdinna, alltid värdinna!

v3-600x800.jpeg

Värdinneriet 2017

eller Va händer?

Skratt, kamrater och samhörighet invirat i ett moln av lökos är kanske det bästa sättet för oss att beskriva vårt år i köket. Av erfarenheterna på klubben var värdinneåret definitivt ett av de mest givande, och minnena (eller vilka minnen?) kommer att underhålla oss ännu länge efter att pensionens grepp slitit oss ifrån jouren.

v2.jpeg

Ifall även DU vill ha någonting att tänka på när du som ett skruttigt russin sitter i gungstolen, kan värdinneriet vara just någonting för dig!

v1-577x1024.jpeg

Värdinneriet 2016

Det var en kall vinterkväll då vi stod darrande framför hela klubben. Från höger var det Silja, Charlotta, Sara, Alexandra, Henri och Pi. Söta och oskyldiga var vi allihopa, helt omedvetna om vilket awesome val vi skulle göra! Vårt värdinneri var kanske det bästa någonsin. 

Ett av våra favoritminnen är när vi lånade en skylt från Esbo. Först satte vi på oss inkognito-kläder och sedan packade vi in oss i AK:s lilla bil och körde till norra Esbo. De flesta av oss steg ur bil, Pi som modigt nog kom med på äventyret stannade och vaktade bilen. Vi valde ett passligt ögonblick och verktyg (Henri Mäläskä) och skruvade kvickt ner skylten på 45 min. Emellan blev vi avbrutna av sopkillen men då ställde vi oss naturligt och småpratade så att han gick förbi. I slutet råkade dock sopkillens skarpa ögon se att skylten inte längre fanns kvar och han kom då springande efter oss medan vi gasade iväg med gruset strittande. 

Man behöver dock inte bryta mot lagen för att vara i värdinneriet, vi har fast hur många hujsiga alldeles lagliga minnen också! Om man är alls intresserad av matlagning får man experimentera och uttrycka sin kreativitet i köket, men om inte har man en chans att lära sig massor nytt tillsammans. Eller bara ha det kul och slicka slickepotten! Vi rekommenderar värdinneriet åt er alla! Bästa festen är i köket, värdinneshots 4life! Sara skulle aldrig ha träffat Charlotta utan värdinneriet. Kom med i värdinneriet och träffa också du din Charlotta!

V6.png

Värdinneriet 2015

Redan på de första sitserna kunde de som redan varit på andra föreningars sitser konstatera ett faktum; maten på Thorax sitser är på en helt annan nivå än på andra ställen. Där andra åt ugnskorv som sitsmat åt vi lax med limesmör och efterrätternas utseende kunde vara tagna från en food porn sida på pinterest. Det måste ju vara fråga om ett värdinneri där det i bakgrunden måste finnas såväl restaurangkockerfarenhet och konditorutbildning! Men skenet bedrar och när man tittade in i köket såg man våra ett år mer erfarna kompisar från tvåan, där ingen hade direkt utbildning i matlagning, men däremot inspiration och iver att varje gång slå föregående sits meny.

Man skulle ju kunna tro att med en sådan mål att de skulle vara stressade och fokuserade på enbart detta då man besökte dem för att hämta vatten, men så var inte fallet. De verkade ha en konstant fest och bra fiilis. Det måste ju vara det absolut roligaste man kunde göra på Thorax så vi var glada 9 personer som på valmötet 2014 ställde upp oss för att bli ett värdinneri.

Om man inte räknar med att vi nu stolt kan säga att vi kan laga mat för över 120 personer, vare sig det är sillismat med våfflor som extra eller en årsfest med lammkotletter, finns det mycket annat som gör värdinneriet till den bästa funktionärsposten på klubben. Du kommer lätt med i klubbens verksamhet då du är på sitserna, men lär dig dessutom om vad som händer då du fixar snacks för månadsmötena. Du lär känna ALLA för vem vill inte vara kompis med den som lagar den bästa och godaste maten någonsin. Du får kanske, om du har tur och har ett lika bra barisgäng som vi, vara bland de första att smaka på de nyaste drinkarna barisarna kreerat (Suomi-shot är inte att rekommendera) Framför allt hittar du en grupp med människor som du kan räkna med till 110 procent som du gör galna saker med du aldrig trodde eller kunde tänka dig att göra. Helt enkelt får du minnen för livet.

Previous
Previous

En ordförandekandidat presenterar sig

Next
Next

Sillsallat